20.2 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 12:29

Bode tună și fulgeră după votul politic de la Timișoara de ieșire din carantină: “O să dea prost!”

spot_img

Liderii PNL s-au reunit luni în ședința Biroului Executiv. Potrivit unor surse care au participant la discuții ministrul de Interne Lucian Bode s-a arătat contrariat de situația de la Timișoara. Deși există divergențe locale între PNL și USR, liderii celor două partide au convenit să voteze ieșirea din carantină, în ciuda incidenței de peste 8. Raed Arafat a trecut peste vot și a prelungit carantina cu 72 de ore.

În acest context, Lucian Bode ar fi spus în ședință că nu este normal ca anumiți lideri PNL să nu își coordoneze comunicarea politică cu deciziile de la „centru”.

Deputatul PNL Ben Oni Ardelean a publicat, pe Facebook, un mesaj în care critică decizia luată de coordonatorul DSU, Raed Arafat de a prelungi carantina în Timișoara: „Oare cât vom mai suporta să ne decidă soarta oameni care nu au pășit în viața lor în Timișoara? Până când, oare!?”, scria deputatul PNL.

Și președintele CJ Timiș, liberalul Alin Nica, a avut luni dimineață o reacție vizavi de prelungirea cu 72 de ore a carantinei , în ciuda votuluji dat voneri de ajutoritățile locale: „Bucureștiul nu înțelege Timișoara, cum n-a înțeles Timișoara nici în 1989, când ne-am revoltat împotriva comunismului”, a spus Nica.

În ședința Biroului Executiv PNL, ministrul Lucian Bode a atras atenția că acest scandal va afecta întregul partid, chiar dacă la nivel local s-au câștigat câteva puncte.

“Nu putem ieși bine la nivel local, și prost la nivel național”, ar fi spus Lucian Bode.