18.2 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 20:52

Bode, despre explozia mașinii din Arad:„ Am trimis cei mai buni specialiști”/“ Vizualizăm imaginile de pe traseu”

spot_img

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat, luni, că cei mai buni specialiști anchetează cazul afaceristului de la Arad, a cărei mașină a fost aruncată în aer. Bode a dat asigurări că „toți românii sunt în siguranță în momentul de față”.

„Am fost informat sâmbătă dimineață imediat după ce s-a produs, după 7 dimineața, și împreună cu conducerea MAI am decis să trimitem la Arad cei mai buni specialiști din Poliția Română. Am luat legătura cu structurile partenere, și aici mă refer la SRI, la Ministerul Apărării, Parchetul General și împreună am gestionat sâmbătă și duminică cercetările la fața locului, astfel încât cei mai buni specialiști pe care îi are Poliția Română să reaușească într-un timp cât mai scurt posibil să identifice o pistă astfel încât autorul sau autorii să fie prinși și aduși în fața instanței de judecată”, a spus ministrul de Interne.

Bode a precizat că au fost încheiate cercetările la faţa locului, iar autoturismul omului de afaceri a fost ridicat și depozitat într-un loc unde se continuă cercetările.

“Luăm în calcul mai multe ipoteze. Am audiat, martori, familie, angajaţi, prieteni, vizualizăm imaginile de la fața locului și de pe traseul parcurs de victimă în dimineața zilei de sâmbătă și numai. SRI si MApN, prin laboratoarele lor, ne vor ajuta și ne vor spune despre ce a fost vorba acolo. Luăm în calcul toate pistele, toate datele le are procurorul de caz, eu nu vă pot da toate detaliile”, a afirmat ministrul.

Lucian Bode a precizat că, în ultimii 30 de ani, tentative cu astfel de mod de operare au fost dejucate: „În istoria postdecembristă a României au mai fost tentative de infracțiune de omor prin acest mod de operare. Din fericire au fost toate fără finalitate. Vorbim de un caz singular și afirm cu toată responsabilitatea că România este o țară sigură. România este o țară sigură și nu vorbim de acțiuni pregătite în serie și așa mai departe, cum am văzut că se încearcă să se spună în spațiul public”.

Omul de afaceri arădean Ioan Crişan a murit, sâmbătă, după ce maşina sa a explodat în parcarea unui supermarket din Arad.