4.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 17:19
No menu items!

Boc: Ponta realizează cel mai dur atac la adresa justiției de la Năstase încoace

spot_img

Emil Boc_Sz

Fostul premier Emil Boc spune că actualul şef al Guvernului, Victor Ponta, “realizează cel mai violent atac” la adresa justiţiei de la Adrian Năstase încoace”, comportându-se “ca un nabab dintr-o ţară bananieră, terfelind justiţia şi ameninţând independenţa acesteia”.

Emil Boc a declarat, joi, corespondentului Mediafax, că a constatat “cu mare îngrijorare” că practicile Guvernului Năstase revin în România prin comportamentul premierului Victor Ponta la adresa justiţiei.

Victor Ponta realizează cel mai violent atac la adresa justiţiei de pe vremea lui Adrian Năstase încoace. Numai pe vremea lui Năstase, ministrul Justiţiei, Rodica Stănoiu, dădea directive judecătorilor şi procurorilor cum să se comporte şi cum să facă dosare. Numai pe vremea aceea independenţa justiţiei era o cârpă de şters pe jos. Constat, acum, cu mare îngrijorare, că practicile Guvernului Năstase revin în România prin comportamentul primului ministru Victor Ponta la adresa justiţiei. Actualul premier se comportă ca un nabab dintr-o ţară bananieră, terfelind justiţia şi ameninţând independenţa acesteia

Emil Boc
primar Cluj-Napoca

Potrivit lui Boc, niciun premier nu are dreptul să îşi bată joc de ţară şi să compromită „şansele României de aderare la spaţiul Schengen şi de ridicare a MCV”.

Victor Ponta trebuie să ştie că fiecare atac la adresa justiţiei este un atac la fiecare român, prin diminuarea şanselor noastre de a fi o ţară egală în UE cu celelalte ţări, inclusiv sub aspectul justiţiei şi al eliminării MCV. Orice declaraţie de aceste fel, pune piedici serioase aderării României la spaţiul Schengen, un club select al democraţiilor europene, unde nu sunt acceptate declaraţii de genul celor făcute de Ponta şi intervenţii violente în justiţie din partea politicienilor. Dacă Victor Ponta nu a înţeles, încă, acest lucru, înseamnă că nu a înţeles nimic din politică şi nu serveşte interesele României. Revocarea intempestivă a unui procuror care instrumentează dosarul unui politician este nepermisă într-o ţară a UE. Aceste practici umbresc serios democraţia din România

Emil Boc
primar Cluj-Napoca