12.4 C
București
luni, 27 mai 2024 - 6:46
No menu items!

BNS vrea să modifice legislaţia muncii

spot_img

Blocul Naţional Sindical (BNS) anunță printr-un comunicat că, începând cu 15 octombrie, va începe să strângă semnături pentru modificarea  Codului Muncii.

Este un proiect de lege  elaborat de BNS împreună cu o echipă de experţi coordonată de prof. dr. Alexandru Athanasiu care-și propune să corecteze erorile din actualul Cod şi să echilibreze relaţia dintre angajat şi angajator. ”Totodată, documentul pune legislaţia muncii din România în acord cu prevederile Constituţiei, cu directivele europene, convenţiile Organizaţiei Internaţionale a Muncii şi prevederile Cartei Sociale Europene Revizuite”, se mai afirmă în comunicat.

Așadar, începând cu 15 octombrie, orice persoană nemulţumită de prevederile actuale ale Codului Muncii poate semna tabelul de susţinere pentru proiectul BNS, disponibil la sediile filialelor judeţene ale confederaţiei. După ce se vor strânge  100 000 de semnături, BNS va trimite la Parlament proiectul de lege pentru a fi dezbătut şi adoptat.

BNS își mai propune modificarea a trei legi esențiale pentru remodelarea relațiilor de muncă, proiectele pe care vrea să le supună dezbaterii publice până în decembrie. Este vorba despre proiectul de lege privind negocierile colective, proiectul de lege privind conflictele de muncă şi proiectul de lege privind ratificarea Protocolului Adiţional la Carta Socială Europeană Revizuită.(S.S.)