25.8 C
București
luni, 26 septembrie 2022 - 19:33
No menu items!

BNR publică salariile conducerii executive. Cât câștigă guvernatorul Isărescu

spot_img

Banca Națională a României a decis să publice, începând cu 1 septembrie, date privind politica salarială, potrivit unei decizii luate pe 27 august, potrivit unui comunicat de presă.

Guvernatorul Mugur Isărescu are un venit lunar de peste 61.000 de lei, din salariu și indemnizație de CA.

Veniturile conducerii executive

bnr

La acestea, se adaugă și alte venituri, astfel:

  • Indemnizație de vacanță – 100% din salariul net lunar;
  • Alte drepturi bănești de maximum 1,6 salarii nete lunare;
  • O sumă din fondul de participare a salariaţilor la profit, fără a se depăși un salariu net lunar.

La încetarea contractului individual de muncă, salariații Băncii Naţionale a României beneficiază de o indemnizație de pensionare, egală cu 12 salarii, calculată la nivelul ultimului salariu primit, cu condiția ca salariatul respectiv să fi lucrat, fără întrerupere, minimum 6 ani în cadrul băncii, anterior îndeplinirii condiţiilor legale de încetare a contractului individual de muncă.

Membrii Consiliului de administrație nu beneficiază de bonus de performanță.

De asemenea, Consiliului de Administrație a decis să publice, după fiecare ședință de politică monetară, în termen de 7 zile, sinteza deliberărilor privind adoptarea deciziilor de politică monetară. Minuta are ca scop cunoașterea de către public a rațiunilor și datelor economice luate în considerare la fundamentarea deciziilor de politică monetară. Aceasta va include scorul votului, fără atribuirea nominală a acestuia.

Membrii neexecutivi ai Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României – Marin Dinu, Daniel Dăianu, Gheorghe Gherghina, Ágnes Nagy, Virgiliu-Jorj Stoenescu – primesc o indemnizație netă lunară de membru al Consiliului de administrație în valoare de 17.103 lei.

V.B.