8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 7:44

BMW a revenit pe primul loc al vânzărilor în februarie, în lupta globală cu Audi și Mercedes

spot_img

 BMW a revenit pe primul loc al vânzărilor în februarie, în lupta globală cu Audi și Mercedes

Producătorul auto german Bayerische Motoren Werke AG (BMW) a revenit în februarie pe primul loc al clasamentului mondial al vânzărilor de autoturisme de lux, după ce, în ianuarie, cedase această poziție în favoarea celor de la Audi.

Avansul s-a bazat pe cererea modelelor din Seria 3 (foto) și al modelului SUV X1. În același timp, Mercedes a rămas în urma celor doi rivali, mărindu-și ecartul.

Vânzările celor de la BMW, cel mai mare producător de autoturisme de lux din lume începând cu 2005, au crescut cu 7% în februarie. Audi, parte a grupului Volkswagen AG, a înregistrat o creștere de doar 3,2%. Per total, pe primele două luni ale anului, BMW a vândut cu 407 autoturisme mai mult decât Audi, potrivit agenției Bloomberg.

Mercedes, parte a grupului Daimler AG, a vândut în februarie cu peste 37.000 de autoturisme mai puțin decât BMW, înregistrând o scădere lunară de 5,8%. În lunile următoare, Mercedes va lansa noi modele, în special pentru clasele E și S, în încercarea de a recupera.

Toți cei trei producători germani și-au propus creșteri în acest an, în special pe  baza cererii mari din China și SUA, care compensează scăderea pieței auto din Europa.

În 2012, BMW a vândut 1,54 milioane de mașini, Audi -1,45 milioane, iar Mercedes Benz – 1,32 milioane. Aceste cifre au reprezentat recorduri absolute pentru toți cei trei producători.

V.B.