20.4 C
București
joi, 13 mai 2021 - 19:20

Blue Air către pasagerii afectați: Folosirea măștilor de oxigen la incidentul de luni a costat 25.000 €

spot_img

blueair

Compania aeriană Blue Air le-a transmis un e-mail oficial pasagerilor care s-au aflat luni în avionul Bruxelles-București, care s-a depresurizat.

”Ne cerem scuze pentru posibilul disconfort creat și vă asigurăm că și pe viitor, în ciuda cheltuielilor adiționale de peste 25.000 de euro (reprezentând înlocuirea generatoarelor de oxigen de unică folosință), în niciun moment, echipajele Blue Air nu vor ezita să aplice la literă procedurile fabricantului aeronavei, în conformitate cu reglementările Autorității Aeronautice Civile Române, coroborate cu standardele de siguranță impuse de European Aviation Safety Agency”, se arată în comunicarea către clienții afectați.

Luni, la ora 14.38, cu 16 minute înainte de aterizarea la București,  echipajul Blue Air a sesizat reducerea presiunii la limita intervalului de siguranță, când aeronava se afla la 6.700m altitudine. În acel moment, echipajul a decis activarea măștilor de oxigen ca măsură de siguranță. În avion se aflau 97 de pasageri și nu s-au înregistrat răniți.

Vlad Bârleanu