18.9 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 23:39
No menu items!

Blue Air a ANULAT sute de zboruri până în luna iulie. Mii de români afectați

spot_img

Sute de zboruri Blue Air atât din țara noastră, cât și cu destinația România, au fost anulate de companie, care a nu a explicat detaliat motivele. Mii de români care își cumpăraseră bilete de vacanță pentru lunile mai, iunie, și iulie, au aflat că trebuie să își caute alte zboruri, pentru care vor plăti alte prețuri pentru bilete.

Compania a anulat sute de zboruri spre și din România, pentru lunile mai, iunie și iulie. Unii dintre pasageri au aflat de pe notificările primite pe mail că trebuie să își caute alte bilete de avion, la alte companii. Sunt sute de persoane în acdeastă situație, înscrise în programe turistice prin agențiile de profil. Alte sute de români însă își planificaseră singuri vacanțele, cu zboruri dus-întors spre destinații din Europa, fără a fi, astfel, înregistrați în evidențele agențiilor de turism.

„Nici măcar nu ne anunță faptul că verificăm în fiecare dimineață toate zborurile pasagerilor noștri am văzut cu stupoare că toate erau anulate. În momentul în care îți emiți un voucher de cazare acesta implică niște condiții foarte clare de anulare. Vorbesc în acest moment de peste 80 de mii de euro blocați, iar sumele putem să le recuperăm în 3-6 luni”, a declarat Roxana Ilinca, director agenție de turism, pentru observatornews.ro.

Reprezentanții companiei Blue Air au transmis că „luna mai a venit cu o scădere a cererii, iar acest lucru ne-a obligat să ajustăm capacitatea pentru perioada imediat următoare. Pasagerii vor fi informați de modificările suvernite și vor primi opțiunile disponibile pentru fiecare caz”, conform sursei citate.

M. Nedelcu