19 C
București
marți, 26 septembrie 2023 - 4:24
No menu items!

Bloc demolat cu tancul

spot_img

Rușii continuă să distrugă până și clădirile bombardate, dar care au mai rămas în picioare în orașul-port Mariupol, aflat sub asediul forțelor ruse încă din primele zile ale invaziei în Ucraina.  

Imagini devenite virale pe rețelele de socializare arată cum un tanc rusesc trage în mod repetat asupra unui bloc de locuințe până când clădirea este pusă la pământ. 

Aparent mulțumiți de ceea ce au făcut, militarii ruși se retrag, iar după ce tancul părăsește zona, mai mulți civili și militari ucraineni ies din adăpostul de la subsolul clădirii, în căutarea altui adăpost. 

Potrivit autorităților locale, agresiunea Rusiei a provocat una dintre cele mai mari catastrofe umanitare la Mariupol. Invadatorii bombardează locuitorii neînarmaţi şi blochează ajutorul umanitar.

Primarul din Mariupol a declarat că, de la începutul invaziei ruse, până la 20.000 de civili au fost ucişi în oraş. Potrivit Direcţiei Principale de Informaţii a Ministerului Apărării al Ucrainei, la Mariupol au fost înregistrate 13 crematorii mobile ruseşti pentru curăţarea străzilor de cadavrele civililor morţi. Invadatorii încearcă să identifice şi să distrugă toţi potenţialii martori ai atrocităţilor ruseşti.

Peste 100.000 de civili rămân în Mariupol.