37.2 C
București
sâmbătă, 31 iulie 2021 - 18:16

Blaga: Sondajul american comandat de președinte nu este altceva decât o producție Disney

spot_img

Basescu_Blaga_SZ

Președintele PDL, Vasile Blaga, a afirmat, vineri, că sondajul de opinie dat publicității de Partidul Mișcarea Populară (PMP), realizat de o firmă din SUA, care arată că formațiunea susținută de președintele Traian Băsescu este în creștere, fiind mai bine clasată decât PDL, “nu este altceva decât o producție Disney”.

“Referitor la lipsa mea de viziune, invocată de dl. președinte, o să îi reamintesc că este exact cea care a permis ca dânsul să mai fie astăzi președinte. Referendumul din 2012 ar fi condus la demiterea sa dacă PDL nu insista, în discuții lungi și aprinse, să se recurgă la boicot. Sondajul american pe care domnul președinte l-a comentat cu atâta siguranță nu este altceva decât o producție Disney. Domnul președinte încearcă să ne convingă pe toți că românii mor de nerăbdare să o voteze pe Elena Udrea. Analizele noastre arată contrariul”, scrie Blaga pe pagina personală de Facebook.

De asemenea, liderul democrat-liberalilor susține că partidul pe care îl conduce nu are un pact cu PSD, ci, din contră, șeful statului are o astfel de înțelegere, adăugând că, prin tot ceea ce afirmă, Băsescu încearcă să rupă pentru a doua oară PDL.

“PDL, cu toate numele sale anterioare, este un partid anti-PSD de 22 de ani. Cu o mică excepție, guvernarea începută în 2009, impusă de președintele Băsescu și căreia m-am opus prin vot în forurile interne ale partidului. PDL nu are un pact cu PSD, domnul președinte are. PDL va ataca totdeauna PSD cu argumente și nu va ajunge la atacuri la persoană. Nu vrem să participăm la deteriorarea discursului public. Prin tot ceea ce susține astăzi, domnul președinte încearcă, în fapt, să rupă PDL a doua oară. Iar acest lucru nu poate ajuta decât PSD și partidul Elenei Udrea”, mai scrie Blaga.

Reacția liderului democrat-liberal a venit după ce preşedintele Traian Băsescu a lansat, joi seară, la B1 TV, noi critici la adresa PDL. Șeful statului a declarat că sondajul în cauză s-a terminat pe 30 aprilie şi rezultatele sunt reale. „E posibil ca lumea să nu fie obişnuită cu acest tip de sondaje. Firma care a realizat sondajul este una dintre cele mai mari din SUA şi au lucrat cu ea preşedinţi americani sau Tony Blair. Nu mă surprinde trecerea PMP în faţa PDL”, a adăugat Băsescu. Președintele a afirmat că strategia adoptată în ultimele zile de către PDL, aceea de a ataca PMP-ul, este una “falimentară”, în condițiile în care adversarul real este PSD-ul. Acesta a arătat că președintele PDL, Vasile Blaga, “nu are viziune”, el alegând să acționeze după modelul celor de la PSD.

D.M.