17.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 13:39

Blaga: O întâlnire PDL-PNL va avea loc miercuri, la ora 17,00, la Parlament

spot_img

Vasile Blaga a declarat că întâlnirea dintre PDL și PNL va avea loc miercuri, de la ora 17,00, la Parlament, unde vor avea loc discuții despre unificarea dreptei

blaga_antonescu

Preşedintele democrat-liberal, Vasile Blaga, a declarat, marţi, după o şedinţă informală a PDL, că reprezentanţii partidului se vor întâlni, miercuri, la Parlament, de la ora 17.00, cu cei ai PNL, pentru o primă discuție despre unificarea dreptei.

Noi am avut o discuție informală, pentru că mâine o să avem Biroul Permanent Național al partidului, iar luni, chiar ședința Colegiului Director. Am evaluat situația politică la zi și, desigur, posibilitățile de coagulare a dreptei, pe care noi nu le-am exclus niciodată, dimpotrivă. Am ajuns la concluzia că vom purta discuții și trebuie să avem discuții cu PNL – și PNL și PDL fiind principalele forțe de dreapta din România. O să avem o primă discuție în acest sens, mâine (miercuri n.r.), la ora 17,00, la Parlament. Voi fi însoțit de secretarul general al partidului, de domnul Flutur, de domnul prim-vicepreședinte, Cătălin Predoiu și de trei vicepreședinți ai partidului, primari de mari municipii cu foarte bune rezultate și la alegerile de duminică, respectiv domnul Hava, domnul Falcă, domnul Scripcaru.

Vasile Blaga
președinte PDL

Liderul democrat-liberal a fost întrebat dacă, în cazul unei alianțe, președintele interimar al PNL, Crin Antonescu, va fi susținut de PDL la alegerile prezidențiale. “Niciodată, când pornești de la nume, nu ajungi la vreo concluzie și știu asta și colegii liberali. Hai să discutăm deocamdată să vedem cum reprezentăm o puternică opoziție a acestui mamut – PSD și în cele din urmă vom ajunge și la nominalizări“, a precizat Blaga.

Întrebat dacă urmează să fie invitat și PMP în proiectul de unificare a dreptei, Blaga a răspuns: “Hai să discutăm deocamdată despre principalele formațiuni politice – PNL și PDL, iar cei care vor dori să vină lângă noi, sigur”.

Președintele PDL a susținut că visul lui este de a se forma “un singur mare partid” de centru-dreapta.

De vreo două luni de zile, dar nu de două luni, de mai multe luni de zile spun că va fi nevoie pe termen mediu sau lung de un singur mare partid de centru-dreapta – e visul meu, dar dacă e și al dânsului (Traian Băsescu n.r.) mă bucur, nu mă întristez. Deocamdată este bine să ajungem la o alianță, dacă se poate politică, pentru că vom discuta întregul ciclu electoral – nu ne mărginim la alegerile prezidențiale. Avem alegeri generale în 2016 și partidele trebuie să ajungă la astfel de discuții serioase, cinstite, între ele.

Vasile Blaga
președintele PDL

Întrebat dacă până la prezidențiale vede format un astfel de partid, Blaga a răspuns: “Mi-aș dori mâine dimineață, dar lucrurile sunt mai complicate pentru că vorbim de partide foarte puternice”.

De asemenea, Vasile Blaga a mai arătat, răspunzând unei întrebări legată de o postare pe Facebook a Elenei Udrea: “Poate o fi frustrată (Elena Udrea – n.r.), nu știu…”.

Președintele PDL Vasile Blaga a convocat, marți, o ședință de urgență a conducerii PDL pentru formarea unei echipe de negociere și pentru stabilirea mandatului acesteia, în vederea unor negocieri cu PNL pentru constituirea unei alianțe anti-PSD.

D.M.