3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 21:59
No menu items!

Blaga: Monica Macovei se exclude singură din partid prin candidatura ei la prezidenţiale

spot_img

Președintele PDL susține că el nu dă pe “nimeni afară” din partid, dar că alţii “se dau afară”

Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat, miercuri, că Monica Macovei “se exclude singură din partid” prin candidatura ei la alegerile prezidenţiale. Liderul democrat-liberalilor a precizat că el nu dă pe “nimeni afară” din partid, dar că alţii “se dau afară”.

Noi nu dăm afară pe nimeni din PDL, dar alţii se dau afară în momentul în care ai o candidatură în afara partidului. Automat te pui în afara partidului, decizia îi aparţine”, a spus Blaga, adăugând: “Se exclude singură, nu trebuie să exclud. Eu nu am dat afară din partid pe nimeni! Eu am adus oameni în partid, pur şi simplu se exclude singură dacă candidează, nu trebuie să o dăm afară. E în afara partidului, articolul cred că este 20 litera b, ne uităm. Nu trebuie să votăm, e simplu ca bună ziua.

Vasile Blaga
președinte PDL

La rândul său, președintele PNL Klaus Iohannis a afirmat că “nici nu se teme, nici nu se bucură” de candidatura Monicăi Macovei. “Este liberă să facă acest lucru. Un anunţ pe internet e una, înscrierea în cursa electorală este altceva”, a adăugat Iohannis.

Klaus Iohannis a spus că nu se teme de plecări din PDL şi PNL, dar dacă se va continua aşa este posibil să existe 20 de candidaţi “pe dreapta” la prezidenţiale.

Nu mă tem de plecări, dar nici nu ne place. Dacă vom continua aşa, vom avea probabil 20 de candidaturi pe dreapta. Nu e bine“, a precizat liderul PNL.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a anunţat, într-un mesaj video, că va candida la alegerile prezidențiale din toamna acestui an, menţionând că este nemulţumită de opţiunile de vot oferite şi că aceste opţiuni impuse de partide nu au fost testate în nicio bătălie electorală naţională.

D.M.