16.1 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 1:39

Blaga îl acuză de minciună pe Băsescu

spot_img

Basescu_Blaga_SZ

Traian Băsescu a spus neadevăruri atunci când a declarat că a propus fuziunea PDL cu PMP după alegerile europarlamentare, a susținut luni liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga.

Numai neadevăruri spuse de domnul președinte! Am avut în cursul anului trecut o singură discuție cu domnia sa și s-a și grăbit să o facă publică. Nu era vorba despre fuziuni. Și aici este vorba despre o fractură logică. Cum poate să fuzioneze un partid politic cu un partid care nu există? Nu poate! Nu există nicio posibilitate legală. Adică să fuzionăm cu cineva plecat de două zile de la noi, dar care nu erau înregistrați. Copilării!

Vasile Blaga

președinte PDL

În plus, Blaga a infirmat faptul că a discutat cu Elena Udrea despre o fuziune PDL-PMP. “Evident că nu (nu am discutat – n.r.). Eu știu, există o anumită disperare, pentru că PMP nu va intra în Parlamentul European. Doar printr-o minune vor intra, dacă vor intra“, a adăugat președintele PDL.

Despre faptul că anumiți primari ai PDL susțin PMP, dându-i-se ca exemplu edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, Blaga a spus: “Toate acestea le vom discuta după 26 (mai  – n.r.). O să vedem care a fost aportul fiecăruia dintre noi la bunul mers al PDL”.

Potrivit lui Vasile Blaga, o fuziune PDL-PMP este “greu de discutat” în condițiile în care cei de la Mișcarea Populară îi atacă pe democrat-liberali.

Traian Băsescu a declarat duminică că i-a propus liderului PDL, Vasile Blaga, la sfârșitul anului 2013, o fuziune a democrat-liberalilor cu Partidul Mișcarea Populară, dar Blaga a refuzat spunând că va discuta subiectul după alegerile europarlamentare.

R.D.