22 C
București
duminică, 14 august 2022 - 14:56
No menu items!

Blackphone, primul telefon care îți asigură intimitatea

spot_img

blackphone

Blackphone este primul telefon din lume care îți oferă control total asupra intimității tale, susțin producătorii, compania Silent Circle & Geeksphone.

Blackphone îți oferă tot ce ai nevoie pentru a-ți asigura intimitatea și controlul comunicațiilor tale, împreună cu toate specificațiile pe care le-ai aștepta de la un telefon top

Phil Zimmermann, Blackphone

Doritorii îl pot precomanda pentru suma de 629 de dolari, aspect anunțat în cadrul târgului Mobile World Congress de la Barcelona.

Blackphone folosește sistemul de operare PrivatOS, un soft bazat pe Android, care le permite utilizatorilor să aibă control asupra intimității și securității datelor. Producătorii telefonului spun că se va putea da sau primi telefoane, mesaje text, convorbiri video, transfer sau stocare de date într-un mod sigur și se va putea „anonimiza activitatea” prin VPN.

Blackphone are ecran IPS HD de 4,7 inch, procesor quad-core la 2 GHz, 2 GB de RAM, 16 GB de spațiu de stocare și cameră de 8 MP. Pentru conectivitate găsim 4G LTE, HSPA+, Wi-Fi, Bluetoothe 4.0 și GPS.

Acest telefon se spune că este rezultatul experienței unei echipe întregi în domeniul securității informației. Din echipa celor care au creat acest gadget fac parte și experti în criptografie.

 

C.A.