12.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 14:24

Black Cube: “Am acționat în România, în conformitate cu legea, cu autorizarea și cu permisiunea de la cel mai înalt nivel”

spot_img

Reprezentanții firmei israeliene Black Cube – ai cărei angajați au fost arestați sub acuzația că ar fi spionat-o pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și pe apropiați ai acesteia – au transmis, într-un comunicat de presă, că au acționat în România „în conformitate cu legea, cu autorizarea și cu permisiunea de la cel mai înalt nivel posibil”.

Nu există niciun dubiu că Black Cube a acționat în România, în conformitate cu legea, cu autorizarea și cu permisiunea de la cel mai înalt nivel posibil. Black Cube va continua să acționeze cu toată forța pentru a se ajunge la un final de succes al acestui cazi și pentru întoarcerea imediată acasă a lui Ron și David (Ron Weiner și David Geclowicz, cei doi angajați ai companiei arestați la București – n.r.)”, se precizează într-un comunicat de presă al firmei, citat de “The Times of Israel”.

De asemenea, oficialii companiei israeliene au salutat decizia de marți a Curții de Apel București.

Magistrații Curții de Apel București au admis, marți, parțial contestațiile formulate de cei doi angajați ai firmei israeliene “Black Cube” acuzați că ar fi spionat-o pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și pe apropiați ai acesteia. Astfel, judecătorii au redus perioada arestului preventiv de la 30 la 20 de zile pentru David Geclowicz şi Ron Weiner.

“Desfiinţează în parte încheierea contestată şi, în fond, rejudecând: Reduce durata arestării preventive faţă de inculpaţii GECLOWICZ DAVID şi WEINER RON, de la o perioadă de 30 de zile, la 20 zile, respectiv începând cu data de 03.04.2016 până la data de 22.04.2016, inclusiv“, arată instanța în decizia comunicată marți.

Hotărârea Curții de Apel Bucureşti este definitivă.

R.D.