15 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 16:41
No menu items!

Bitcoin, moneda virtuală aprobată de o instanţă americană. Vezi valoarea ei în euro

spot_img

În urma unui proces de fraudă, un judecător din statul american Texas a decis că monedele virtuale Bitcoin reprezintă o valută şi pot fi convertibile în dolari, euro sau orice altă monedă.

Hotărârea judecătorească a fost emisă  în timpul unui proces împotriva unui fond de investiţii care şi-a fraudat clienţii cu 4,5 milioane de unităţi Bitcoin. Avocaţii companiei acuzate au susţinut că nu a avut loc nicio fraudă, invocând tocmai faptul tocmai pentru că banii sunt virtuali, adică nu există pe piaţă sub formă de monedă sau bancnotă.

Judecătorul a decis însă că, în cazul în care oamenii pot achiziţiona bunuri cu ei, banii sunt cât se poate de reali, chiar dacă nu au un suport material, şi pot fi convertibili în monedă curentă.

În acest context, alarmate  de posibile fraude cu o valută nereglementată, autorităţile americane au făcut între timp cereri de informare către 20 de companii care utilizează moneda virtuală.

În prezent, o unitate Bitcoin valorează 68 de dolari, echivalentul a 51 de euro. Moneda virtuală poate fi achiziţionată de pe site-ul companiei care a lansat-o şi poate fi tranzacţionată prin servere speciale.

Moneda virtuală Bitcoin a fost lansată de Satoshi Nakamoto în 2009, pentru a fi folosită în plăţi electronice. Satoshi Nakamoto este un pseodonim pentru o persoană sau un grup de persoane, a căror identitate nu este publică, care a proiectat protocolul Bitcoin în 2008 şi a lansat programul open-source în 2009.

Ștefan Tănăsescu