19.6 C
București
duminică, 25 iulie 2021 - 5:17

Bitcoin, în cădere vertiginoasă. La cât a ajuns criptomoneda

spot_img

Moneda virtuală Bitcoin își continuă declinul, coborând, miercuri, până la cel mai scăzut nivel din februarie, la valoarea de 6.450 de dolari.

Prețul criptomonedei a înregistrat, miercuri, o scădere de peste 6%, ceea înseamnă o pierdere de peste 50% în acest an. Recent, un atac cibernetic asupra pieței criptomonedelor a provocat un tsunam,i financiar.

Bitcoin a scăzut de la un nivel record de 19.511 dolari, atins în decembrie, maximul creșterii de peste 1.400% înregistrată în 2017.

„Nu consider că acest lucru s-ar datora unei anumite știri, aceasta fiind doar tendința generală descendentă după creșterea din 2017. O mulțime de oameni care au cumpărat bitcoin la prețul de 9.000 de dolari în aprilie, își dau seama că nu își vor recupera investiția curând și încearcă în schimb să iasă din piață”, a declarat Kyle Samani, managing partner la Austin, crypto hedge fund Multicoin Capital, din Texas, anunță Bloomberg.

Monedele virtuale au avut parte de o serie de vesti proaste, cea mai recentă fiind atacul cibernetic asupra unei platforme sud-coreene de weekend trecut, care pare să aibă ca rezultat pierderea unui număr necunoscut de monede digitale, bitcoin scăzând luni cu 12% luni.

Criptomonedele au avut un început de an agitat, cu prăbușiri importante ale valorilor. În prezent, bătălia s-a mutat în zona acceptării acestora de către companiile financiare de top, dar și în pivința modului în care vor fi reglementate și, implicit, acceptate de către participanții la piața financiară.

Emanuel Stan