12.2 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 15:59
No menu items!

Bistrița: O farmacie riscă ridicarea autorizației după ce a vândut Fervex, medicament retras de pe piață

spot_img

foto: descopera.ro
foto: descopera.ro

O farmacie din Bistriţa în care se vindea Fervex, retras de pe piaţă din luna iunie, riscă să îşi piardă autorizaţia de funcţionare după ce un cumpărător a reclamat că farmacia încă mai vinde acest medicament.

Potrivit Mediafax, o persoană din Bistriţa a sesizat luni Colegiul Farmaciştilor Bistriţa-Năsăud şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud despre faptul că a cumpărat dintr-o farmacie din oraş medicamentul Fervex, retras de pe piaţă în luna iunie.

Reclamantul spune că a cumpărat medicamentul la sfârşitul săptămânii trecute dintr-o farmacie din Bistriţa, care avea atât Fervex pentru adulţi, cât şi pentru copii.

“Eu am cerut ceva pentru răceală pentru fiica mea şi mi s-a dat Fervex. Atât noroc a fost că nu a avut reacţii adverse – greţuri, vomă, dureri de cap. Medicamentul nu era expirat. Am cumpărat patru plicuţele şi i-am dat fiicei mele doar două. Un pliculeţ l-am lăsat la Colegiul Farmaciştilor, altul la CJPC. Avem bonul de casă, avem tot. Eu sunt revoltată că ei vând un medicament scos de pe piaţă. Am fost la Colegiul Farmaciştilor şi la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi am depus reclamaţii. Cei de la Colegiu mi-au spus că nu se poate să nu fi ştiut fiindcă toţi farmaciştii au fost notificaţi”, a declarat reclamantul.

Farmacia care a vândut Fervex riscă inclusiv ridicarea autorizaţiei de funcţionare, a spus preşedintele Colegiului Farmaciştilor Bistriţa-Năsăud.

În luna iunie, medicamentul Fervex a fost retras din farmacii după ce producătorul a descoperit un lot cu încărcătură microbiană, Agenţia Europeană a Medicamentului hotărând retragerea de la vânzare a tututor formelor aflate pe piaţă.

Lucian Mera