9 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 12:59
No menu items!

Bistriţa: Un bărbat a lăsat fără apă zeci de firme şi mii de oameni, inclusiv pe primar, timp de mai multe ore

spot_img

foto: mercador.ro

Un bărbat care locuieşte în zona de sud a oraşului Bistriţa a închis un robinet din reţeaua publică de alimentare cu apă, astfel că mii de oameni au rămas fără apă potabilă, miercuri seară şi joi dimineaţă, printre cei afectaţi fiind şi primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, care locuieşte în zonă.

“Miercuri seară, am fost anunţaţi că în partea de sud a oraşului nu este apă. Am căutat timp de două ore să vedem unde avem avarie. Am găsit, în sfârşit, un cămin de sub pasarela care traversează calea ferată, la intrarea în Bistriţa. Un bărbat, un domn Pop care locuieşte la numărul 19, a oprit pur şi simplu apa, fiindcă, a spus el, avea o avarie în gospodărie şi îi curgea apa în curte. Pentru asta putea suna la noi sau la 112, dar nu a făcut acest lucru. S-a dus şi a oprit toată alimentarea cu apă a zonei, inclusiv la locuinţa primarului Ovidiu Creţu”, a precizat Nicolae Sângeorzan, şef reţele la firma SC Aquabis SA, furnizorul de apă potabilă la Bistriţa, citat de Mediafax.

Potrivit lui Sângeorzan, au fost afectaţi bistriţenii care locuiesc pe bulevardul Independenţei, străzile Libertăţii, Cantonului, Moşilor, Simpozionului, staţia de epurare, abatorul, fabrica de pâine, reprezentanţa Volkswagen, benzinăria OMV.

“Mii de locuinţe şi zeci de firme au rămas fără apă. Am dat drumul apei azi noapte (în noaptea de miercuri spre joi – n.r.), iar azi dimineaţă (joi dimineaţă -n.r.) iar ni s-a spus că nu e apă. Ne-am dus acum la sigur, fiindcă ştiam despre ce e vorba. Iar a oprit apa, tot acelaşi cetăţean. L-am informat pe domnul primar, care va trimite Poliţia Locală la el să ia măsuri. Nu ştim ce riscă bărbatul respectiv”, a mai declarat reprezentantul SC Aquabis SA.

La rândul lui, Florin Frandeş, şeful Poliţiei Locale Bistriţa, a declarat că instituţia a început o anchetă pentru a stabili ce pagube a creat bărbatul. “Dacă a creat pagube mari, va fi deferit Poliţiei Judeţene şi va fi anchetat penal. Dacă a creat doar pagube locatarilor, aceştia se pot îndrepta împotriva lui în instanţă. Trebuie să vedem exact despre ce este vorba, dacă a distrus ceva. Abia apoi putem spune cum va fi sancţionat”, a spus Florin Frandeş.

Miercuri, la Bistriţa temperaturile au depăşit 30 de grade Celsius. Judeţul se află, de altfel, sub cod galben de caniculă.

R.D.