16.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 23:24

Biserica Ortodoxă Română face demersuri pentru reluarea slujbelor cu prezența credincioșilor. Mișcare a cultelor din toată Europa

spot_img

Biserica Ortodoxă Română își dorește reluarea slujbelor religioase la care să participe și credincioșii, în contextul expirării stării de urgență începând cu data de 15 mai. 

În acest sens, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat pentru Digi24 că „Biserica Ortodoxă Română, ca și celelalte culte religioase din România/ Europa, face demersuri firești și riguros argumentate pe lângă autorități, pentru a găsi împreună căile raționale de întoarcere graduală, precaută, dar grabnică la starea de normalitate: revenirea oamenilor,  cu respectarea măsurilor de protecție necesare, inclusiv la exercitarea dreptului fundamental la viața religioasă publică, adică în biserici”.

Ordonanța militară numărul 2 adoptată în 21 martie a prevăzut măsuri stricte pentru organizarea nunților, botezurilor sau înmormântărilor. 

De la acea dată, Conform documentului, actele religioase au fost oficiate de preoți doar dacă la ele participau cel mult 8 persoane.

De asemenea, ordonanța a prevăzut ca preoții să poată oficia slujbe online, din biserică, fără enoriași. În acest mod s-au desfășurat și slujbele de Paște.