12.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 14:08

Birourile permanente se reunesc marți pentru moțiunea de cenzură depusă de PNL

spot_img
Membrii Birourilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului vor stabili, marţi, de la ora 18.30, calendarul de prezentare şi dezbatere a moţiunii de cenzură.

Plen_parlament_SZ

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marți că s-a consultat cu preşedintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, şi că Birourile permanente se vor reuni la ora 18.30, pentru a stabili calendarul de prezentare şi dezbatere a moţiunii de cenzură depusă de PNL.

“Având în vedere faptul că a fost depusă moţiunea astăzi, m-am consultat cu Valeriu Zgonea, care a fost de acord să convocăm Birourile Permanente reunite azi, la 18.30”, a declarat Tăriceanu pentru MEDIAFAX.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta, semnată de parlamentari PNL, PDL, PPDD şi PMP, a fost depusă marți de vicepreședintele PNL Eugen Nicolăescu la conducerea celor două Camere ale Parlamentului.

Potrivit Regulamentului şedinţelor comune ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, moţiunea de cenzură iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă.

Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Votul asupra moţiunii de cenzură este secret cu bile.

R.D.