-2.6 C
București
luni, 6 februarie 2023 - 2:58
No menu items!

Biroul Electoral Sălaj: PSD, obligat să înlăture toate materialele cu sloganul „Mândri că suntem români”

spot_img

Sloganul PSD incită la discriminare, susțin reprezentanții Biroului Electoral Județean.

PSD_mandri

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Sălaj a anunțat, vineri, că a admis sesizarea depusă de PDL Sălaj prin care se cerea înlăturarea de pe teritoriul judeţului a tuturor materialelor de campanie ale PSD care folosesc sintagma „Mândri că suntem români” și „România puternică în Europa”.

BEJ Sălaj a apreciat că sloganurile folosite în campania electorală pentru alegerile europarlamenatre de către Alianţa PSD-UNPR-PC „contravin ordinii de drept, încălcând prevederile art.35 al.3 din Legea 33/2007, totodată inoculează ideea că doar cetăţenii care îşi vor exprima votul pentru candidaţii PSD se pot simţi mândri că sunt români incitând la discriminare, fapt ce contravine prevederilor art.30 din Constituţia României„.

Decizia BEJ Sălaj – luată cu majoritate de voturi – obligă Alianţa electorală PSD-UNPR-PC „la înlăturarea de pe teritoriul judeţului Sălaj a tuturor materialelor de campanie electorală care conţin sintagmele <<Mândri că suntem români>> şi <<România puternică în Europa>>”.

În plus, decizia BEJ Sălaj obligă primarii localităţilor din judeţ să verifice aducerea la îndeplinire a acestei obligaţii, în caz contrar urmând să fie luate măsurile necesare.

Decizia BEJ Sălaj poate fi contestată în 48 de ore de la afişare, se arată în documentul BEJ Sălaj.

R.D.