17.6 C
București
marți, 30 mai 2023 - 4:55
No menu items!

Birou ”One Stop Shop” pentru antreprenori, la Departamentul pentru IMM-uri

spot_img

Guvernul a aprobat, miercuri, o Hotărâre de modificare a organigramei instituției care gestionează relația statului cu mediul de afaceri

manageri

Compartimentul Test IMM, cel de dialog cu stakeholderii, compartimentul de certificare și biroul ”One Stop Shop” sunt noile direcții din structura modificată a Departamentului pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism (DIMMMAT).

Potrivit instituției, noua organigramă eficientizează fluxul de informații între instituțiile statului și mediul de afaceri.

”În vederea îmbunătăţii raportului dintre mediul privat şi stat şi pentru o eficienţă sporită a administraţiei, Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism îşi schimbă structura organizatorică. Astfel, prin noua organizare, DIMMMAT se aliniază cerinţelor europene şi  răspunde mai bine cerinţelor actuale a mediului de afaceri”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Potrivit ministrului pentru IMM-uri, Florin Jianu, prin Compartimentul Test IMM  se creează ”un filtru” pentru iniţiativele legislative care au efect asupra mediului de afaceri.

”De asemenea, pentru eficientizarea dialogului între părţile implicate în elaborarea politicilor antreprenoriale se va înfiinţa un Compartiment de dialog cu stakeholderii. În această nouă structură, atragerea investiţiilor pentru IMM-uri şi internaţionalizarea lor se va face printr-un birou specializat”, a declarat Florin Jianu, ministru pentru IMM-uri.

Potrivit acestuia, pentru creşterea calităţii formării antreprenoriale, în noua formă organizatorică va exista un Compartiment de Certificare prin care fiecare program de educaţie antreprenorială va trebui certificat de către DIMMMAT. În plus, înfiinţarea biroului ”One Stop Shop” va facilita accesul la informaţii al întreprinzătorilor.

C.C.