0.2 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 7:27
No menu items!

Birocrație sufocantă: Finanțele au identificat 70 de taxe și tarife inutile, ce pot fi eliminate

spot_img

PENSIONARI - CASA JUDETEANA DE PENSII - BACAU

Ministerul Finanţelor Publice a identificat 70 de taxe şi tarife care pot fi eliminate, încasările unitare ale acestor biruri fiind de maximum 100.000 de lei. Potrivit instituției, impactul bugetar total al taxelor este de 1,9 milioane de lei, dar nu precizează în ce constă acesta.

“Astăzi am făcut un prim pas către un sistem de taxe simplificat, aşa cum mi-am propus încă din primele zile ale mandatului meu. Nu ne oprim aici, mă preocupă în continuare identificarea altor instrumente de simplificare a fiscalităţii”, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Ioana-Maria Petrescu.

În zilele următoare, ministrul Finanţelor Publice va avea consultări cu miniştrii şi responsabilii din instituţiile în care au fost identificate aceste taxe şi tarife. Printre instituţiile care au astfel de taxe şi tarife ce  pot  fi eliminate se află ministerele Mediului, Economiei, Muncii, Justiției, Agriculturii și Dezvoltării Regionale.

Taxe inutile aparțin și de ministerele Culturii, Administrației și Internelor și celui pentru Societatea Informațională. Ministrul Petrescu a declarat încă de la preluarea mandatului că are de gând să elimine , numărul acestora depășind 300, potrivit celor mai recente date statistice. România este statul cu una dintre cele mai sufocante birocrații din UE.

C.C.