9.2 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 10:54

Bilanțul victimelor din clubul Colectiv a ajuns la 30. Care au fost cauzele deceselor

spot_img

Încă o victimă a incendiului de la clubul Colectiv, o tânără de 26 de ani, a murit, la Spitalul Bagdasar, numărul celor care şi-au pierdut viaţa în incendiu ajungând la 30. Alte aproximativ 140 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, până la 90 fiind în stare critică şi gravă.

Tânăra, de 31 de ani, care a decedat duminică seară, la Spitalul Bagdasar – Arseni, avea arsuri grave pe căile respiratorii.

Principala cauză a deceselor, conform autopsiilor efectuate de medicii legiști, a fost intoxicaţia cu monoxid de carbon, fum şi gaze toxice. Raportul final al autopsiilor implică însă mai multe analize al căror rezultat poate dura şi până la două săptămâni, urmând să fie efectuate mai multe investigaţii, între care şi analize toxicologice pentru a se stabili exact ce substanţe sau ce grup de substanţe au putut provoca decesul victimelor.

La finalul reuniunii grupului de lucru convocat de prim-ministru la Guvern, managerii spitalelor unde sunt internați răniții au făcut un apel către cetăţenii care donează sânge, să doneze etapizat, pentru că în acest moment există rezerve suficiente.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a afirmat că banca de piele are în acest moment 7 metri pătraţi şi acoperă nevoia imediată. El a mai adăugat că nu este nevoie de donatori de piele în acest moment.

Şase minori se află, în prezent, internaţi la Spitalul “Grigore Alexandrescu“, din Capitală, dintre care patru în stare gravă. Două fete au 17 ani, una având arsuri pe 20 la sută din suprafaţa corpului, iar cealaltă expunere la fum. Alţi doi pacienţi minori, ambii de 16 ani, au fost aduşi de la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Este vorba despre o adolescentă în stare foarte gravă, adusă intubată, ventilată mecanic şi care a fost dusă direct în sala de operaţie, în prezent, fata fiind la Terapie Intensivă. De asemenea, a fost adus tot de la Spitalul Floreasca un băiat cu tetrapareză, în stare gravă, şi acesta fiin în Terapie Intensivă. Sâmbătă dimineaţă, a fost transferat, de la Spitalul Elias, un adolescent de 15 ani, acesta fiind cel mai grav caz dintre toate cele care au ajuns până acum la Grigore Alexandrescu cu arsuri pe 60 la sută din suprafaţa corpului, dar şi arsuri de căi aeriene superioare, intubat şi cu suport vascular.

Un al şaselea pacient a fost adus de la Spitalul Elias, acesta având 17 ani şi 11 luni. Băiatul este tot în stare gravă, cu arsură pe 35 la sută din suprafaţa corpului, pe extremitţi şi pe torace. Acesta este fratele pacientei de 16 ani, intubată şi ventilată mecanic, transferată de la Floreasca.

Zece dintre răniţii în incendiul de la clubul Colectiv internaţi la Spitalul de Arşi sunt la terapie intensivă, iar trei sunt în stare critică. Unul dintre ei este în continuare neidentificat.

Alte patru persoane rănite, internate în Spitalul de Urgenţă Floreasca, au fost supuse, duminică dimineaţă, unor traheostomii, după ce, cu o zi în urmă, şapte dintre răniţi suferiseră intervenţii similare. 14 dintre cei 15 pacienţi internaţi la Spitalul Floreasca sunt în Terapie Intensivă, patru dintre aceştia fiind în stare gravă, cu arsuri pe 50 – 70 la sută din suprafaţa corpului.

Spitalele Capitalei aveau, duminică la prânz, internaţi 140 de răniţi în incendiul de la clubul Colectiv şi doar o singură victimă neidentificată. Astfel, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti sunt 24 de pacienţi, la Floreasca- 15, La Spitalul de Arşi – 27, la Bagdasar Arseni – 22, la Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu” -cinci, Spitalul “Sf Ioan” -8, Spitalul Elias – 15, Spitalul Militar – 11, Spitalul “Sf. Pantelimon” – cinci, Spitalul Gerota -trei şi la Spitalul SRI – cinci.