0.3 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 18:44
No menu items!

Bilanțul exploziei de la Râmnicu Vâlcea: 2 răniți, 17 mașini avariate și apartamente afectate în trei blocuri

spot_img

Explozia dubiței, marți după-amiază, la Râmnicu Vâlcea, a provocat distrugeri serioase. 17 mașini au fost avariate, iar geamurile au fost sparte de la apartamentele din trei blocuri.

Un număr de 17 autovehicule au fost avariate şi unul a fost distrus, fiind afectate şi geamuri şi elemente de protecţie de la apartamente din trei blocuri din zonă în urma explozie produse la dubița parcată pe o stradă din municipiul Râmnicu Vâlcea, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Cătălin Popescu.

De asemenea, trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, două fiind transportate la spital, un bărbat – şoferul autovehiculului – şi o femeie, şi una, un bărbat care a suferit un atac de panică, fiind asistată la locul incidentului.

Conform martorilor, dubița aparține unei societăți comerciale, care se ocupă cu întreținerea instalațiilor de alimentare cu gaz metan, care avea o lucrare în zonă. În momentul în care șoferul a apăsat pe telecomanda mașinii pentru a o deschide centralizat, vehiculul, în care se aflau tuburi de oxigen, a explodat, aruncându-l la câțiva metri.

Pompierii vâlceni au confirmat faptul că explozia dubiţei din Râmnicu Vâlcea a fost un accident: „Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este aprinderea scăpărilor de gaze (acetilenă) în interiorul autovehiculului, de la scânteile produse în urma utilizării închiderii centralizate”.

IPJ Vâlcea a anunțat că în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă, în care se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

                                                                                                               Adina Silav

VIDEO/ FOTO O dubiță a explodat în Râmnicu Vâlcea. Două persoane au fost rănite. Maşini şi apartamente, afectate