22 C
București
duminică, 14 august 2022 - 15:46
No menu items!

Bilanț DGA: Creștere cu 79% a numărului cazurilor de corupție din MAI

spot_img

68 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au fost arestaţi preventiv în 2021, ceea ce reprezintă o creştere cu 79% faţă de anul precedent, potrivit bilanţului activităţii Direcţiei Generale Anticorupţie. DGA este condusă de fostul șef al Poliției Române, chestorul Liviu Vasilescu.

Cadrele de poliţie judiciară ale DGA au pus în executare 604 mandate de percheziţie, dintre care 187 au fost structuri ale aparatului propriu şi 417 structuri subordonate.

În intervalul analizat, s-au desfăşurat 97 activităţi de prindere în flagrant, ocazii cu care au fost depistate 114 persoane.

Au fost arestate preventiv 182 persoane (+43%), dintre care 68 lucrători MAI (+79%), iar 255 lucrători MAI (+45%) au primit calitatea de suspect (176 pentru infracţiuni de corupţie şi 79 pentru alte fapte), se mai arată în bilanțul DGA.

Ministrul de interne, Lucian Bode, prezent la prezentarea bilanțului, a subliniat că ”în lupta anticorupţie, structurile MAI sunt primele care îşi fac curăţenie în propria curte”. 

”Nu ne fac cinste cazurile de corupţie care erodează încrederea cetăţenilor în instituţii şi compromit eforturile angajaţilor oneşti. Le-am solicitat profesioniştilor din cadrul DGA să continue cu fermitate acţiunile de prevenire şi combatere a corupţiei şi să rămână independenţi faţă de orice posibile presiuni şi imixtiuni care ar putea să îi deturneze de la misiunea încredinţată”, a transmis Lucian Bode.  

Marilena Nedelcu