15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 1:44
No menu items!

Bilant 3 aprilie, ziua cu cea mai mare creștere a cazurilor – 3.183 cazuri, trei mari focare de infecție în România

spot_img

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat vineri că în acest moment sunt peste 3 mii de cazuri confirmate cu coronavirus în România şi 116 decese, vârsta medie a deceselor fiind de 66 de ani.

De asemenea, oficialul a precizat că sunt trei focare de infecţie, la Suceava, Arad şi Deva.

De la ultima informare, au fost înregistrate alte 445 noi cazuri de îmbolnăvire, astfel că astăzi se înregistrează cea mai mare creștere a numărului de cazuri noi.

Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire sunt în Suceava – 866 şi în Bucureşti – 544. Pe locul al treilea se situează judeţul Neamţ, cu 150 de cazuri, în condiţiile în care cu o zi în urmă avea 107. Timiş are 126 de cazuri ce coronavirus, Braşov – 124, Constanţa 117, Arad – 110, Hunedoara  – 108. Restul judeţelor au sub 100 de cazuri, Harghita, care la raportarea precedentă nu avea niciun caz, are acum o persoană diagnosticată cu coronavirus. Judeţe cu cazuri puţine sunt Tulcea – 6 şi Sălaj – 7.

281 de persoane sunt vindecate.
De asemenea, Institutul de Sănătate Publică a analizat datele de până acum și a stabilit că 75% din cazurile de îmbolnăvire sunt persoane cu vârste între 40 şi 79 de ani, iar în 45,7% din cazuri boala a fost contractată în urma contactului cu o persoană infectată.
 
Conform ministrului Sănătăţii, un procent de 16,2 la sută din cazurile de contaminare este reprezentat de personalul medical.
Nelu Tătaru  a spus că sunt trei focare de infecţie: Suceava, Arad si Deva: „Voi merge în fiecare regiune să verific personal cum stau lucrurile”, a anunţat el. Tătaru a mai afirmat că la Suceava lucrurile încep să intre pe făgaşul normal, menţionând că au fost refăcute circuitele în tot spitalul, iar sâmbătă va începe testarea personalului, urmând ca cine este apt de muncă să meargă să lucreze.
Ministrul a mai anunţat că 1.000 de persoane vor fi angajate la serviciile de ambulanţă.