7.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 8:58
No menu items!

„Bilanțul” inundațiilor din Teleorman: 22 de localităţi afectate, 160 de case inundate

spot_img

inundatii

Numărul localităţilor din judeţul Teleorman afectate de inundaţii în urma revărsării mai multor râuri şi pâraie a ajuns la 22, apa intrând în peste 160 de case.

Apele revărsate ale mai multor râuri şi pâraie continuă să provoace pagube în judeţul Teleorman, 22 de localităţi, între care municipiile Alexandria şi Roşiorii de Vede, fiind afectate de inundaţii, conform datelor furnizate, miercuri, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman.

Potrivit ultimului bilanţ al inundaţiilor, la Alexandria viiturile au afectat un pod peste DN 6 (E70), ai cărui piloni de susţinere s-au erodat, şi un poligon care aparţine Clubului Sportiv Teleorman. În Roşiorii de Vede opt curţi au fost inundate după revărsarea râului Bratcov.

De asemenea, 27 de sate din 20 de comune au fost inundate după ce râurile Teleorman, Vedea, Burdea, Tecuci, Câinelui şi mai multe pâraie au ieşit din matcă. Astfel, sunt afectate 167 de case, 403 curţi, 639 de anexe gospodăreşti.

Cinci persoane au fost evacuate, iar numărul animalelor scoase din gospodării pentru a fi salvate a ajuns la aproape 800.

Totodată, patru poduri şi 45 de podeţe au fost avariate de ape şi peste 50 de kilometri de drumuri judeţene şi comunale au fost inundate. De asemenea, au fost inundate peste 1.362 de hectare de teren arabil şi 1.325 hectare de fâneţe.

Potrivit datelor furnizate de ISU Teleorman, apele au afectat mii de hectare de terenuri aflate în administrarea Direcţiei Silvice Teleorman. Astfel, sunt inundate aproximativ 2.265 de hectare de pădure, 46,7 de hectare plantaţii tinere, 16 hectare cu semănături de ghindă, 9,5 hectare cu semănături în pepiniere silvice. De asemenea, drumul forestier Trivalea din raza ocolului silvic Slăveşti a fost afectat pe o lungime de aproximativ 1,7 kilometri.

O suprafaţă de jumătate de hectar de fond forestier fără vegetaţie forestieră, proprietate privată cu contract de servicii silvice de paza pădurii din raza ocolului silvic Alexandria, s-a surpat, fiind luată de apele râului Vedea.

În urma revărsării râului Vedea, au mai fost inundate patru staţii de evacuare a apei aflate în administrarea Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare.

R.D.