5.4 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 23:23
No menu items!

Bilanț dramatic după cea mai geroasă noapte

spot_img

Gerul și viscolul din noaptea trecută au făcut ravagii în toată țara. Foarte afectată a fost zona Moldovei, unde 25 de elevi au fost găzduiți la sediul Poliției de Frontieră din Românești. Zeci de oameni au rămas izolați în apropiere de Dorohoi. Foarte multe probleme au fost și în Iași în special pe drumul 248 A unde sute de oameni au rămas închiși mai bine de 10 ore în mașini. Au fost ajutați în cele din urmă de militari. O gravidă a fost transportată cu un vehicul cu șenile. Pe DJ 209, între Udrești și Fântânele, mai  multe zeci de persoane au rămas, de asemenea, înzăpezite.

 Pe DJ 607 din Mehedinți, Tâmna-Bâcleș alte zeci de oameni au rămas mai multe ore în mașini. Aici, drumarii nu au putut interveni din pricina visolului. Toate drumurile din Botoșani au fost închise, iar în multe cazuri s-a impus intervenția Armatei. Aproximtiv 100 de oameni au rămas blocați pe drumurile județele din Dolj, Iași și Suceava. Troienele au pe alocuri și doi metri înălțime.

O tânără a leșinat din cauza frigului, după ce a stat 7 ore în autoturismul blocat în zăpadă.

Odată cu anunțatele scăderi de temperaturi din zilele următoare situația ar putea fi dramatică pentu oamenii străzii care refuză să fie găzduiți în adăposturile organizate de primărie. Este vorba de cetele de cerșetori-navetiști care vin din satele și comunele situate în apropierea Capitalei. Persoanele fără casă din București au fost conduse de Poliția Locală către adăposturile din Berceni și Theodor Pallady.

D.M.