19 C
București
vineri, 31 martie 2023 - 19:57
No menu items!

Bikini-mask man! Un bărbat dezbrăcat a traversat centrul Londrei, purtând doar o mască sanitară

spot_img

Măștile sunt obligatorii în magazinele din Marea Britanie, însă cineva a reușit să transforme într-o glumă noile reguli ale zilei, făcându-și bikini dintr-o mască sanitară și plimbându-se gol de-a lungul celebrei străzi Oxford din Londra.

Mulți cumpărători au fost văzuți intrând și ieșind din magazinele de pe strada aglomerată, dar acest bărbat, care purta doar o mască de un albastru pal și un tatuaj pe spate, era greu de ratat, scriu jurnaliștii Daily Mail.

Cascadoria a apărut după ce cumpărătorii cu mască s-au confruntat cu cei fără mască pe coridoarele supermarketurilor din Anglia, în timp ce personalul unui McDonald’s a dat afară clienți pentru că nu și-au acoperit fața.

Poliția a cerut comercianților să aplice noile legi care să oblige clienții să poarte măști de față în toate magazinele, stațiile, băncile și oficiile poștale, dar a existat confuzie în toată țara, întreprinderile având politici diferite de acoperire.

Sainsbury’s, Asda, Co-Op și Costa Coffee se numără printre firmele care spun că nu vor controla regulile coronavirusului, care impun și persoanelor să își acopere fața în toate huburile de transport, centre comerciale și benzinării.

McDonald’s, pe de altă parte, aplică regulile, clienții dintr-o filială din Chelmsford, Essex au primit ordin să plece pentru că nu purtau o mască.

Între timp, clienții au raportat că au izbucnit lupte în supermarketuri, cumpărătorii mascați înfruntându-i pe cei care nu poartă o acoperire.

În conformitate cu regulile, chiar și clienții care intră în bănci trebuie să ofere o mască, dar copiii mici și persoanele cu afecțiuni medicale agravate de o mască sunt scutite. Poliția solicită acum magazinelor să refuze intrarea persoanelor care nu poartă acoperiri de față.

John Apter, președintele Federației de Poliție din Anglia și Țara Galilor, a declarat: „Aș îndemna magazinele de vânzare cu amănuntul să își joace rolul în a face clare regulile – dacă nu purtați o acoperire a feței, atunci nu veți intra. Ofițerii vor fi acolo pentru a ajuta magazinele la nevoie – dar doar ca ultimă soluție, întrucât pur și simplu nu avem resurse.

Vorbind despre cei care ar putea avea scutiri, domnul Apter a adăugat: „Dacă plecați la cumpărături astăzi și vedeți că cineva nu poartă o față acoperită, poate fi pentru că are un handicap ascuns. Nu sari la concluzii, nu te gândi la ele. Acest lucru este nou pentru toți, este vorba de a ne păstra reciproc în siguranță. Te rog, fii dragut!’