-2.2 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 14:01
No menu items!

Bihor: Peste 700 de kilograme de carne și peste 50 de kilograme de organe, descoperite într-un abator clandestin

spot_img

 ANSVSA: China este interesată să importe din România porci, bovine, lapte şi produse din lapte

Poliţiştii de investigare a fraudelor, au descoperit joi, alături de poliţiştii Postului de Poliţie Cociuba Mare au identificat, în localitatea bihoreană Petid, un abator clandestin în care, un bărbat, din localitatea Tinca, este bănuit că ar fi sacrificat animale, respectiv vită şi porc, fără a respecta normele legale în vigoare, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, este bănuit că ar fi comercializat carnea şi produsele din carne rezultate în urma sacrificării, către diferite persoane fizice şi juridice. Întreaga cantitate de produse din carne descoperită a fost confiscată, urmând a fi neutralizată.

„În urma verificărilor efectuate în abatorul improvizat, au fost descoperite 735 de kilograme de carcasă de vită şi porc, 53,3 kilograme de organe şi trei piei de vită, în valoare de aproximativ 7.550 de lei”, se arată în comunicatul Poliției.

Totodată, au fost descoperite şi ridicate diverse caiete cu evidenţe, manuale şi crotalii aparţinând unor animale sacrificate anterior, care atestă efectuarea unor operaţiuni comerciale ce nu au fost evidenţiate şi declarate organelor fiscale.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor continuă cercetările în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

C.A.