25 C
București
vineri, 7 mai 2021 - 20:04

Beyoncé şi Jay-Z au fost desemnaţi cele mai influente personalităţi din industria muzicală

jayz_beyonce

Cântăreaţa Beyoncé şi soţul ei, Jay-Z, au fost desemnaţi cele mai influente personalităţi din industria muzicală, în topul Power 100 realizat de editorii revistei Billboard, care au analizat cota de piaţă, veniturile şi alte date pentru întocmirea listei finale.

Cei doi artişti şi-au fondat propriile companii – Beyonce’s Parkwood Entertainment, respectiv Roc Nation, creată de Jay-Z, potrivit bbc.co.uk.

Lucian Grainge, directorul general al Universal Music Group, şi Coran Capshaw, fondatorul Red Light Management, sunt următorii clasaţi în topul anual al celor mai înfluente persoane în industria muzicală americană.

De asemenea, Scooter Braun, care este impresarul mai multor artişti, printre care Justin Bieber, Ariana Grande, Martin Garrix şi Tori Kelly, se situează pe locul al 33-lea în acest top.

Producătorul de televiziune britanic Simon Cowell se situează pe locul al 58-lea, în timp ce fostul său coleg de la ediţia americană a emisiunii “X Factor” LA Reid, se află pe locul al 56-lea.

Topul îi include şi pe producătorul muzical Dr Luke şi pe directorul general al Spotify, Daniel Ek.

Topul Billboard Power 100 se află la cea de-a treia ediţie şi este alcătuit cu scopul de a-i identifica pe cei mai influenţi producători din industria muzicală actuală.

D.M.