7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 7:24
No menu items!

Berlusconi relansează mișcarea politică ”Forza Italia”

spot_img

Silvio-Berlusconi

 Fostul premier italian Silvio Berlusconi și-a relansat vechiul brand politic ”Forza Italia”, în urma unei schisme în interiorul mișcării de centru-dreapta PDL. Anunțul afost făzut la o zi după ce Angelino Alfano, fostul său protejat, a anunțat că va forma o nouă facțiune politică, pentru a se delimita de Berlusconi.

În anii ’90, Berlusconi a intrat în politica la nivel înalt prin intermediul mișcării ”Forza Italia”, care a acoperit vidul politic ce a urmat după acțiunile anti-Mafia.

Berlusconi s-a declarat întristat de acțiunea lui Alfano, dar a lăsat deschisă opțiunea unei colaborări viitoare și le-a cerut adepților să se abțină de la critici.

Tensiunile politice în PDL sunt la un nivel înalt, în condițiile în care Berlusconi ar putea fi exclus din Senat, ca urmare a unei condamnări în justiție pentru fraudă fiscală. ”Il Cavaliere” încearcă să evite această mișcare, amenințând cu retragerea sprijinului pentru Guvern și, implicit, cu o criză politică majoră.

În urma acestei schisme, Berlusconi nu mai are posibilitatea de a provoca demisia Guvernului de la Roma.

Votul din Senat asupra statutului de senator al lui Berlusconi este așteptat în perioada imediat următoare și ar putea deschide posibilitatea accelerării altor dosare penale pe numele său.

SZ