16.1 C
București
vineri, 14 mai 2021 - 0:11

Berlusconi, comparat de Ponta cu Ceaușescu

spot_img

Premierul român Victor Ponta a declarat, la o reuniune electorală a partidelor de stânga, la Torino, că, pentru Italia, revenirea lui Silvio Berlusconi la putere ar echivala cu întoarcerea lui Nicolae Ceaușescu în România.

Ziarul La Stampa a publicat și reacția lui Silvio Berlusconi la declarația lui Victor Ponta. „Bine, măcar voi avea puterile pe care nu le-am avut până acum”, a spus fostul premier italian.

Victor Ponta a participat la un miting al socialiștilor europeni pentru susținerea reprezentantului Partidului Democrat pentru funcția de prim-ministu al Italiei la alegerile din 23-24 februarie.
Nu este prima dată când Berlusconi este comparat cu fostul dictator român Nicolae Ceaușescu. În 2009, liderul Partidului Democrat italian, Dario Franceschini, a criticat intenția premierului de atunci, Silvio Berlusconi, de a-și face publicitate de pe urma sinistraților din cutremurul produs în regiunea L’Aquila. Franceschini a spus la vremea respectivă că Nicolae Ceaușescu ar fi avut demnitatea să își facă pubicitate pe seama suferinței celor rămași fără case. E.S.