22.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 11:43
No menu items!

Berlusconi califică sentinţa Curţii de Casaţie drept „o condamnare lipsită de orice fundament”

spot_img
Berlusconi califică sentinţa Curţii de Casaţie drept „o condamnare lipsită de orice fundament”
foto: flacaraiasului.info

Silvio Berlusconi a calificat joi „o condamnare lipsită de orice fundament” sentinţa Curţii de Casaţie care l-a condamnat în mod definitiv la pedeapsa cu închisoarea pentru fraudă fiscală, subliniind că vrea să continue să facă politică, informează AFP.

„Această condamnare este lipsită de orice fundament şi mă va priva de libertate şi de drepturi politice”, a declarat fostul şef al guvernului într-un mesaj video, denunţând „o adevărată animozitate judiciară fără egal”.

„Trebuie să continuăm să combatem, să facem politică, pentru a realiza toate reformele necesare, în primul rând cele ale justiţiei”, a adăugat el, subliind că „Vom relansa Forza Italia”, cu referire la partidul politic pe care l-a fondat când a intrat în politică în 1994.

Joi seară, Berlusconi, de trei ori prim-ministru, a fost condamnat pentru fraudă fiscală, pentru a fi „umflat” artificial preţul drepturilor de difuzare a filmelor achiziţionate prin societăţi-paravan aparţinându-i, în momentul de revânzare a lor imperiului său audiovizual Mediaset.

C.I.