7.7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 22:51
No menu items!

Berlusconi ar putea accepta un rol de ministru

spot_img

 Berlusconi ar putea accepta un rol de ministru

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a declarat că, pentru realizarea unei alianţe electorale cu partidul populist de dreapta Liga Nordului, ar fi dispus să nu candideze la funcţia de prim-ministru al Italiei.

Berlusconi ar putea renunţa la candidatura sa la funcţia de premier, la viitoarele alegeri parlamentare programate în Italia pe 24 şi 25 februarie, dacă acest fapt ar conduce la un “acord  electoral” între liderii Ligii Nordului și Poporul Libertăţii (PdL, de centru-dreapta).

“Pot să renunţ la funcţia de premier şi pot accepta funcţia de ministru al economiei, de ministru de externe sau oricare alt minister, pentru a ajuta Italia şi pentru a sprijini formaţiunea moderaţilor care nu se recunosc în stânga italiană”, a precizat fostul premier Italian.

Silvio Berlusconi l-a atacat din nou pe actualul premier demisionar, Mario Monti,  susținând că acesta “continuă să mintă”, ceea ce îl face să se “îndoiască de capacitatea sa de a gândi logic”.

Totodată, consideră că Mario Monti “este departe de realitate, pe care o priveşte prin gaura cheii, deoarece nu cunoaşte dificultăţile pe care trebuie să le înfrunte antreprenorii”.

C.I.