22.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 12:48
No menu items!

Berlusconi: „Germania dă dovadă de egoism”

spot_img

Silvio Berlusconi a declarat luni că o Europă dominată de Germania a impus austeritatea Italiei, relatează AFP. „Situaţia foarte gravă în care ne aflăm este consecinţa măsurilor de austeritate impuse de Europa, unde Germania are un rol hegemonic, dând dovadă nu de solidaritate, ci de egoism”, a explicat Berlusconi într-un interviu acordat unui post de televiziune aflat în proprietatea sa.

Berlusconi a mai spus că eliminarea unui impozit pe proprietate introdus de premierul Mario Monti este prioritatea programului său. Acesta a spus că va compensa pierderea suferită de stat prin creşterea taxelor pentru alcool şi eliminarea cheltuielilor publice inutile, a declarat acesta pentru postul de televiziune Rete 4.

Interviul a fost difuzat la o zi după un alt interviu de 80 de minute acordat de acesta unei emisiuni a postului Canale 5, una dintre celelalte televiziuni deţinute de imperiul său mediatic. Partidul democrat, de centru stânga, a declarat că va sesiza autoritatea guvernamentală în domeniul audiovizualului în legătură cu ceea ce ei consideră ca fiind timp excesiv de antenă acordat lui Berlusconi.

D.M.

 

Articolul precedent
Articolul următor