5 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 15:34
No menu items!

Berlinul a aprobat desfăşurarea de rachete Patriot în Turcia, la granița cu Siria

spot_img

rachete patriot

Guvernul de la Berlin a aprobat joi un proiect de mandat pentru Parlament privind desfăşurarea unor rachete sol-aer Patriot ale armatei germane în Turcia, la graniţa cu Siria, proiect ce prevede şi trimiterea la frontiera turco-siriană a 400 de soldați.

”NATO a decis pe 4 decembrie să întărească apărarea aeriană integrată a Alianţei cu staţionarea unei baterii de rachete Patriot. În acest cadru, până la 400 de soldaţi – bărbaţi şi femei – ai Bundeswehr-ului (armata germană) vor putea fi desfăşuraţi”, a declarat Ministrul german al Apărării.

Proiectul de mandat este valabil până la 31 ianuarie 2014 şi  necesită aprobarea Bundestag-ului (camera inferioară a Parlamentului federal german), care se pronunţă în legătură cu toate angajamentele Berlinului în străinătate, armata aflându-se sub controlul parlamentului.

 În acest sens, guvernul de la Berlin speră că proiectul va primi ”undă verde” între 12 şi 14 decembrie urmând ca între 300 şi 400 de militari să fie desfăşuraţi în Turcia în scopul de a asigura funcţionarea unui număr de patru-şase baterii care ar putea fi desfăşurate la Malatya, Diyarbakir şi Sanliurfa. C.I.