3 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 10:40
No menu items!

Berlin: Câinii vor putea fi plimbați fără zgardă numai dacă dovedesc că își ascultă stăpânii

spot_img

caine zgarda

Stăpânii de câini din Berlin nu vor mai avea voie, începând de anul viitor, să-și plimbe câinii pe stradă fără să-i țină de zgardă decât dacă aceștia primesc o autorizație specială ce atestă că patrupedul lor respectă ordinele primite, potrivit primăriei capitalei germane, relatează agenția EFE.

În prezent, zgarda este obligatorie pentru cei circa o sută de mii de câini din Berlin numai în păduri, parcuri, clădiri publice, în transportul în comun și pe scări.

Dar, din luna ianuarie, ținerea patrupezilor de zgardă va fi obligatorie peste tot în capitală, prevedere deja aplicată la Hamburg și în unele zone din centrul orașului Munchen.

Vor fi exceptați numai câinii care, în urma unei probe practice, vor demonstra că ascultă ordinele stăpânilor. În urma promovării probei, stăpânii câinilor vor primi, contra sumei de 100 de euro, o autorizație ce le dă voie să-i plimbe fără zgardă.

De asemenea, s-a mai decis ca obligativitatea botniței să fie menținută la Berlin numai pentru patru rase de câini considerate periculoase, precum Pitbull-Terrier, Bulterrier, Rosa Inu și American Staffordshire Terrier.

D.M.