1 C
București
vineri, 2 decembrie 2022 - 1:48
No menu items!

Bercea Mondial, audiat joi la DNA pentru traficul de influență al lui Mircea Băsescu. UP DATE Reacția lui Mircea Băsescu după înregistrări

spot_img

Bercea Mondial va fi audiat, joi, de procurorii DNA București, care anchetează traficul de influență pe care l-ar fi făcut Mircea Băsescu

bercea_basescu

UP DATE.

Mircea Băsescu susține că nu a luat niciun ban de la familia lui Bercea, ci a împrumutat 250.000 de euro de la intermediarul Marian Căpățână, acesta fiind cel care a luat banii familiei Anghel. Fratele președintelui a ieșit, joi dimineață din casă și s-a oprit în fața jurnaliștilor care l-au întrebat despre înregistrările difuzate de Antena 3.  Mircea Băsescu susține că nu a încercat să-l scoată pe Bercea Mondial din închisoare, că nu a intervenit pentru el și că fratele său nu este implicat deloc în acest caz.

Miercuri a fost audiat Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, cel care a făcut, de altfel, mai multe plângeri penale pentru corupție la adresa lui Mircea Băsescu. Florin Anghel este condamnat la închisoare și a fost adus cu duba la DNA.

Surse judiciare au declarat că Florin Anghel a refuzat să dea declarații anchetatorilor, când a văzut atitudinea părtinitoare a acestora. Tot ieri, după vizita sa la DNA, avocatul familiei Bercea, Pavel Abraham le-a recomandat să dea publicității înregistrările video și audio care ar demonstra vinovăția fratelui președintelui. Miercuri seară, Antena 3 a difuzat mai multe astfel de înregistrări, care arată că Mircea Băsescu a luat bani de la membrii familiei lui Bercea Mondial.

Vineri va fi audiată și soția lui Bercea Mondial, iar în cursul săptămânii viitoare, intermediarul banilor dați de familia lui Bercea fratelui șefului statului, Marian Căpățână. sursele judiciare citate nu au precizat când va fi audiat principalul acuzat, Mircea Băsescu.

M.N.