12.8 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 14:12

Bercea Mondial a refuzat să dea declarații procurorilor

spot_img

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, nu a dorit să dea declarații în fața procurorului, în dosarul în care fiul său l-a acuzat pe Mircea Băsescu de trafic de influență

Bercea Mondial_SZ 2

Surse judiciare au declarat că la DNA au fost aduși, pentru declarații, și soția și fiul lui Sandu Anghel, Fănica Anghel și Florin Anghel.

Sandu Anghel a fost adus la DNA cu o autospecială a ANP, care s-a chinuit, câteva zeci de minute, să parcheze în curtea interioară. Din dubă, Bercea Mondial le-a spus jurnaliștilor, prin geam, că ar fi dat în total 2 milioane de euro pentru a fi scăpat de închisoare, că în acest caz ar fi implicată șefa ÎCCJ, Livia Stanciu, și șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Fratele președintelui României, Mircea Băsescu, a fost citat și el, joi, la DNA, în calitate de suspect, pentru a da declarații în dosarul plângerii penale făcută de Florin Anghel împotriva sa.

Am fost chemat la DNA București de domnul comisar-șef Buturugă pentru a fi audiat ca suspect în urma plângerii penale făcută de Florin Anghel, care mă incriminează de inducerea în eroare a organelor judiciare sau, pe scurt, ceea ce în vechiul Cod penal era asimilat cu denunț calomnios. Adică, Florin Anghel spune că am sesizat degeaba organele de cercetare penală când am reclamat șantajul… Asta este, om vedea!,

a declarat Mircea Băsescu.

M.N.