33.8 C
București
marți, 5 iulie 2022 - 19:18
No menu items!

Bercea Mondial a cerut eliberare condiționată și o pedeapsă mai blândă

spot_img

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a solicitat Tribunalului Olt eliberarea condiționată, revizuirea pe fond a cauzei privind tentativa de omor calificat în care a fost condamnat la 8 ani și 9 luni închisoare precum și aplicarea legii mai favorabile

Bercea Mondial_SZ 2

Două dintre solicitările lui Sandu Anghel vor fi judecate pe fond în luna iulie și una a fost soluționată miercuri, prin declinare de competență. Magistrații Tribunalului Olt au decis, miercuri, declinarea competenței către Tribunalul Dolj în cauza în care Sandu Anghel solicită aplicarea legii mai favorabile, iar celelalte cereri ale sale au termen de judecare în luna iulie.

Termenul de judecată în cauza în care Bercea Mondial solicită eliberarea condiționată a fost stabilit în data de 1 iulie, magistrații din Olt dispunând emiterea unei dispoziții de transfer a lui Sandu Anghel de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Craiova. Pentru a fi prezent la judecarea cauzei pe 1 iulie, la Slatina, Bercea Mondial va fi citat la Penitenciarul Craiova.

Primul termen în dosarul în care Bercea Mondial cere revizuirea pe fond a cauzei privind tentativa de omor calificat a fost stabilit de Tribunalul Olt pentru data de 10 iulie.

Sandu Anghel a fost condamnat definitiv de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la 8 ani și 9 luni închisoare pentru tentativa de omor calificat, după ce în 2011 și-a înjunghiat unul dintre nepoți, pe Ionuț Anghel, în urma unei altercații care a avut loc într-un bar din orașul Drăgănești-Olt. După ce Bercea Mondial a fost arestat preventiv și dosarul a ajuns la Tribunalul Olt, victima și-a schimbat declarația, afirmând că nu l-a înjunghiat unchiul său, Sandu Anghel.

În timpul procesului, Bercea a susținut că este bolnav și suferă de afecțiuni psihice, boli interne și nu poate suporta regimul de detenție și a cerut în repetate rânduri înlocuirea măsurii arestului preventiv cu interdicția de a părăsi localitatea. În mai multe rânduri Tribunalul Olt a admis cererile lui Sandu Anghel de înlocuire a măsurii arestului preventiv, însă de fiecare dată procurorii au contestat deciziile respective și Curtea de Apel Craiova a admis contestațiile procurorilor.

Sandu Anghel mai are o condamnare definitivă de doi ani închisoare cu executare pentru evaziune fiscală și spălare de bani, decizie dată în aprilie 2013 de instanța supremă.

M.N.