14.3 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 16:19

Bercea Mondial și fostul subprefect de Olt, reținuți de DIICOT

spot_img

Fostul subprefect, Marian Chitea, este nașul unui nepot al interlopului

Bercea_Chitea_SZ 

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, soţia sa, Fănica, Marian Chitea, fost subprefect al județului Olt și un om de afaceri au fost reţinuţi, miercuri, de procurorii DIICOT.  

Potrivit unor surse judiciare, faptele au fost comise în perioada 2007-2011, când Bercea Mondial se afla în libertate. Este vorba despre afaceri imobiliare în care au fost folosite facturi fictive pentru supraevaluarea unor terenuri din Craiova şi din alte localităţi. Prejudiciul calculat de procurori în acest dosar este de aproape un milion de euro.

Marian Chitea, unul dintre nașii nepoților lui Bercea Mondial, a fost membru PDL până în 2011, când a demisionat și din funcţia de director al Hidroserv Olt, după ce Bercea a fost reţinut pentru tentativă de omor. 

Bercea Mondial este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, unde ispăşeşte o pedeapsă de opt ani şi nouă luni de închisoare pentru că şi-a înjunghiat un nepot într-un bar, în 2011. El a fost condamnat definitiv în 20 mai 2014. În acelaşi dosar, Fănica Anghel a fost condamnată la un an de închisoare cu executare, pentru mărturie mincinoasă şi instigare la această infracţiune.