4.4 C
București
marți, 2 martie 2021 - 9:42

Berbeceanu: Școlile din București vor fi controlate “sistematic”, începând de luni

De luni, directorii unităților de învățământ și profesorii vor avea în sarcină respectarea tutror măsurilor impuse prin ordinul comun al Ministerelor Educației și Sănătății privind normele sanitare în timpul desfășurării orelor de curs.

Totul trebuie să fie ca la carte, mai ales că prefectul Capitalei Traian Berbeceanu anunță controale “sistematice”.

ISMB a anunțat că toate școlile care vor începe cursuri de luni, 8 februarie, sunt puse la punct, iar Traian Berbeceanu vrea să se asigure de acest lucru. Toate structurile cu atribuții vor fi implicate în aceste verificări.

“Chiar începând de luni vor fi făcute controale sistematic şi periodic şi susţinut în toate unităţile de învăţământ, inclusiv de către DSP, inclusiv de către Inspectoratul Şcolar, de către toate structurile cu atribuţii şi urmărim tocmai respectarea cu stricteţe a condiţiilor impuse în actele normative. În perioada următoare, dacă situaţia o va impune, anumite unităţi şcolare îşi vor suspenda activitatea şi vor trece în online sau unităţile şcolare care au la acest moment activitatea suspendată şi desfăşoară începând de luni doar cursuri online, dacă situaţia se remediază, vor putea să treacă la scenariul 2, cu prezenţa preşcolarilor, a elevilor claselor I-IV şi clase terminale faţă în faţă”, a spus Berbeceanu, după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

În Capitală, cursurile vor fi reluate faţă în toate unităţile de învăţământ cu excepţia a cinci şcoli care se află încă în renovare.