25.7 C
București
marți, 21 mai 2024 - 20:18
No menu items!

Bentley Bentayga. GALERIE FOTO

spot_img

Au apărut primele poze-spion cu SUV-ul celor de la Bentley

Primul SUV a celor de la Bentley a fost surprins, în teste, în apropierea Cercului Arctic.

CEO-ul Bentley, Wolfgang Durheimer spune despre Bentayga, care va intra în vânzare în 2016, că va fi „cel mai rapid, cel mai luxos, cel mai exclusivist SUV din lume.” Bentley așteaptă vehiculul pentru a ajuta la dublarea vânzărilor sale anuale și pentru a ajunge astfel la aproximativ 20.000 de unități până în 2020.

Bentayga va fi propulsat, la lansare, de un motor bi-turbo pe benzină, de 6.0 litri, cu 12 cilindri în V, produs de Bentley. Ulterior, în 2017, va fi introdus și un hibrid plug-in și un motor diesel cu 8 cilindri în V, bi-turbo de 4.0 litri.

Interiorul SUV-ului va fi de un lux pur, unde pielea și lemnul de bună calitate vor fi folosite din abundență. SUV-ul va folosi același volan ca Flying Spur, dar se pare că pentru utilitatea vehiculul e posibil să fie utilizat și un ecran LCD de dimensiuni mari.

Bentayga se va baza pe aceeași arhitectură care stă la baza noul Audi Q7 și este setat pentru a forma baza viitoarelor Volkswagen Touareg și Porsche Cayenne.

Până la apariția viitorului SUV Rolls Royce, Bentley se pare ca va fi cel mai scump SUV din lume datorită unui preț de pornire de peste 180.000 euro.

În trecut, Bentley a făcut aluzie la planurile sale de a vinde 3.000 de exemplare în fiecare an.

G.C.