10 C
București
marți, 11 mai 2021 - 2:08

Bentley a lansat cel mai luxos model din lume – primul său SUV. FOTO/VIDEO

Bentley a lansat, la Salonul Auto Frankfurt 2015, poate cel mai luxos model – primul SUV din istoria companiei britanice. Modelul arată de departe a fi cel mai exclusivit din lume.

Bentayga este construit pe scheletul lui Q7. Este un SUV premium, lucrat extraordinar de bine şi de îngrijit. Are buton pentru pornire şi un inel pentru selectarea suprafeţelor, sistem night vision în bord, comenzi prin amprentă.

Pare a fi cel mai rapid din lume rivalizând chiar şi cu „vărul” Porsche Cayenne. Are un motor W12 de 6.0 l și 600 CP. Poate accelera de la 0 la 100 de km/h în aproape 4 secunde, iar viteza maximă ajunge la peste 300 de kilometri/oră. Consumul mediu este de 12.8 litri/100 de km. Cutia de viteze este automată, cu opt trepte, iar tracţiunea este integrală.

Scaunele din faţă au 22 de funcţii, plus de masaj, încălzire şi ventilaţie, iar cele din spate au reglare electrică cu 18 direcţii. Are 15 tipuri de tapiţerie din piele şi cam tot atâtea versiuni de culoare pentru caroserie.

Din punct de vedere al tehnologiei, are un ecran general de 8 inch, două tablete de 10.2 inch, pe Android, 4G, WiFi, Bluetooth, nenumărate opţiune pe partea de audio.

Prețul modelului pornește de la 200.000 de euro, fără dotările opționale extrem de luxoase: un ceas Breitling cu aur şi diamante, care se încarcă din energia rezultată din mişcările maşinii pe şosea (aproximativ 150.000 de euro). Dar aceasta nu este tot. În portbagaj este aşezat un set de picnic care include pahare de cristal şi tacâmuri de cea mai bună calitate.

Potrivit companiei britanice, toată producţia pentru 2016 s-a vândut deja.

Lucian Mera