2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 13:47
No menu items!

Benjamin Netanyahu nu va participa la funeraliile lui Mandela din cauza costurilor mari ale călătoriei

spot_img

 Prime_Minister_Benjamin_Netanyahu

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a decis să renunțe la participarea la funeraliile lui Nelson Mandela din cauza costurilor implicate de călătoria în Africa de Sud, a anunţat presa israeliană duminică seara, citată de AFP.

Netanyahu a transmis autorităților sud-africane că va fi prezent, însă și-a anulat vizita în ultimul moment din cauza costurilor, de cel puțin șapte milioane de shekeli (circa 1,45 milioane de euro), pentru transportul și securitatea sa la fața locului, au precizat postul național de radio și cotidianul Haaretz.

Costurile de închiriere a unui avion privat al companiei naţionale El Al reprezintă 2,8 milioane de shekeli (circa 600.000 de euro), potrivit Haaretz. Transportul materialelor și al personalului la bordul unui aparat la armatei aerului ar fi costat încă 3,2 milioane de shekeli (666.000 de euro), fără a include și alte cheltuieli.

Premierul israelian a fost recent supus criticilor presei, care a dezvăluit cum contribuabilii au plătit aproape 700.000 de euro pentru finanţarea, anul trecut, a întreţinerii celor trei reşedinţe ale sale.

Peste 50 de șefi de stat și de guvern, printre care președintele american, Barack Obama, au confirmat că se vor deplasa în Africa de Sud pentru a participa la funeraliile lui Nelson Mandela, conform Ministerului sud-african de Externe.

C.A.