14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 1:17

Benjamin Netanyahu câştigă alegerile anticipate în Israel

spot_img

Benjamin Netanyahu câştigă alegerile anticipate în Israel

Partidul Likud, al premierului israelian Benjamin Netanyahu, şi aliaţii săi au câştigat alegerile parlamentare anticipate organizate marţi în Israel, conform rezultatelor sondajelor la ieşirea de la vot (exit-polls).

Totuşi, alături de celelalte formaţiuni din coaliţia de dreapta (partidul ultranaţionalist Israel Beitenou, condus de ministrul de externe Avigdor Lieberman, şi partidul naţionalist religios al lui Naftali Bennett), Likud va putea forma o majoritate în Knesset, legislativul israelian cu 120 de locuri.

Partidul de centru Yesh Atid, lansat în urmă cu un an de fostul jurnalist Yair Lapid, care va deţine 19 locuri în Knesset, deşi era creditat cu cel mult 13 mandate parlamentare, a a devenit al doilea partid parlamentar din Israel, surclasând Partidul Muncii, care potrivit exit-poll-urilor va deţine doar 17 mandate în Knesset.

În discursul său, premierul israelian a declarat că principala provocare a viitorului Guvern este aceea de a “împiedica Iranul să se doteze cu arma nucleară”, în trecut evocând de mai multe ori posibilitatea ca Israelul să atace instalaţiile nucleare iraniene.

C.I.