18.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 18:01

Beneficiile pâinii din cânepă. Produsul viitorului, inventat de un român

spot_img

Ce ar trebui să mâncăm ca să fim sănătoşi? Cât de bună pentru organism este pâinea? La aceste întrebări a găsit răspuns un masterand din Cluj: a inventat o pâine din făină de cânepă, ale cărei beneficii au fost recunoscute, la începutul acestui an, printr-o medalie de aur la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii „Pro Invent“.

Ajutat de două profesoare ale sale, Iulian Rusu (24 de ani) a creat un nou tip de pâine care are o mulţime de beneficii pentru corpul uman. Pâinea este produsă din „Cannabis sativa“, pe care o cultivau bunicii noştri pentru ţesături.

“Acum doi ani căutam o temă pentru licenţă. Profesorul Marcel Duda, din cadrul Facultăţii de Agricultură, coordona atunci un doctorat legat de producerea seminţelor de cânepă şi, din discuţie în discuţie, mi-a spus câteva lucruri interesante despre seminţele de cânepă. De acolo mi-a venit ideea să fac pâine şi cu făină de cânepă. Apoi am vorbit cu doamna inginer Crina Mureşan şi am stabilit să facem un produs nou, de panificaţie, care nu este pe piaţă“, declara tânărul pentru adevarul.ro.

Acesta a explicat și cât de sănătoasă este pâinea creată de el.

„Prin adaosul făinii de cânepă, pâinea e mai sănătoasă. Îmbunătăţeşte memoria prin prezenţa lecitinei şi a acizilor graşi Omega 3 şi Omega 6, îi ajută pe cei care suferă de constipaţie prin fibrele conţinute, care duc la un tranzit intestinal optim. De asemenea, întăreşte oasele şi ligamentele prin calciul conţinut“, și-a prezentat Iulian Rusu produsul.

În plus, spun nutriționiștii, pâinea lui are un indice glicemic scăzut, adică poate fi consumată şi de cei care suferă de diabet.

paine_canepafoto: adevarul.ro